CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



December 28, 2013

3 Bulan


It had been a while since my last entry
Tak sempat doh!
Dan malas nak menaip :p

Hujung bulan ni genaplah 3 bulan saya memegang title pegawai perubatan ud41
41 jee..bukan 44 apatah lagi 48 atau 54
How time flies
Bangun pagi,masuk kerja, sarung white coat, sangkut stetoskop atas bahu, pegang pen dan mula menulis
Dengan harapan dapat siapkan kerja cepat dan balik rehat sebelum mula bekerja kembali untuk hari esok dan seterusnya
Balik on time? Jangan mimpila...
Kalau pukul 5 tu dah boleh siapkan perkara2 yang urgent untuk hari tu pun dah bersyukur sangat2 dah
Selalunya memang ada je things yang drag
Deal with lives, anything can happen in the middle
Patient collapse, desaturation, sudden chest pain etc2
The things that we cannot control
The things which are unavoidable at all

Alhamdulillah viva 1dah lepas
Tinggal lagi satu viva which is scheduled next week OMG

Malam tadi ada medical night
And I realized being a captain is not just to make a smooth schedule for my colleagues
But I have to be responsible of everything
Dah la semalam me postnight, budak2 ni buat perangai pulak
Balik kul 4pm, sempat tido 2 jam sebelum sesat lerat cari jalan ke hotel Shangri La tu
Many things happen last night in the middle of event sampai saya lupa saya makan apa masa dinner semalam sebab main telan and kuis2 je makanan dalam pinggan
Whatever it is, I enjoyed last night
Everyone was so nice yesterday
Sporting, glamorous, happy etc2 (put all positive exciting emoticons here)
Tiba2 rasa nak bagi ucapan kat sini khas utk semua beloved specialists, MOs for all your guidances all this while
Being nagged, scolded is not a big deal for me (except kalau yang jenis marah tak tentu pasal tu, mmg pissed off jgk la)
I appreciate all those thing
Because that is what we called learning process (huaaaha positive sangat kann)
Terima kasih untuk semua ward staff yang banyak membantu
Dan jerit "Dr Zu! Dr Zu!" semalam masa me naik stage ngeng la :p

Sampai rumah dah pukul 1pagi
Then bangun pukul 6 pagi td, ambik handbag (tak ada luggage2 pon) terus gamble ke lcct untuk cari tiket seawal yang boleh untuk balik kelantan
Tapi tapi tapi flight delay pulak hadoiiiii heh

Mata masih layu lagi
Kepala masih drowsy lagi
Dan saya mahu tido
Atas bench ni pon jadi lah



No comments: