CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



January 19, 2012

"Never mess with medical students....."


LIKE!LIKE!LIKE!
~(^___<)Y~

eh2...ada sambungan lagi..

"...because we are emotionless and immortal."

Ini statement FL dalam blog beliau
Yang tak tahannya tu,the word EMOTIONLESS
Kenapa sampai tak ada perasaan?

"Sebab sebagai medical student, we are treated as the lowest creature on earth. You name it la, siapa je yang tak pernah marah kitorang. Patients, midwives, staff nurses, MOs, Registrars, Specialists, Profs, and the list goes on."

So lama2 benda tu dah jadi sgt lali
Telinga ni dah jadi sangat kebal
Masuk corong telinga kanan,hit eardrum,cochlea vibrate and sent signal to brain...
Tapi malangnya,tak sempat brain nak interprate,sound tu dah keluar ikut corong telinga kiri
In short,kira macam angin lalu je la
SENGAL KAN?!
It's a fact!Tolong la percaya!

"Teribble medical student"
"Medical students pakai white coat pastu nak berlagak tapi tak tau apa"
"Poket tu memang untuk letak tangan ke?"
(seriously yang ini saya pon tau apa motifnya Dr tu boleh keluar ayat macam ni..labour room ni sejuk sgt la Dr..ohh plishh)
"Kalau macam ni je knowledge u all,I hantar 1st year balik la" 
"Is it like that u present cases?"

See?See?
Kalau tak kena marah,maknanya kami tak buat kerja.
Kami tak present case.Kami tak clerk patient.Kami tak prepare tutorial.
Bla...bla...bla...
(exception goes kalau kami mmg betul2 tak buat kerja la & itu lain cerita la pulak)

Dan satu lagi fakta yang tak boleh disangkal...
Walau dah kena bamboooo,tembak,panah dan lastik dengan dragon ball Goku yang berapi Gunung Merapi (okey ini hiperbola),kami masih lagi boleh menguntum senyuman ikhlas di hadapan lecturer dan pergi lahap Pizza Hut lepas tu
Bukan sebab kami tak hirau kata2 Dr,tapi sebab kami dah terbiasa
But still,we get their points and try to improve ourselves based on it
(tapi sometimes meleleh jugakkk...T_T)

"But exception goes to the houseman. Mereka adalah yang paling kitorang sayang sebab mereka tak pernah marah malah lemah lembut dan suka sign logbook mengikut budi bicara"
This one is true indeed!
heheeee


just finish my long case exam for O&G posting with a 'scarred' Prof!
And it was.......I dont want to comment!



*ingat lagi masa kecik2 dulu,saya memang pantang kena marah!kalau mama buat muka marah je pon,air mata dah mula meleleh.apatah lagi kalau kena tinggi suara.saya akan lari masuk bilik dan hempas pintu kuat2.pastu mula la bawak keluar semua baju2 dari dalam almari then susun kat luar.konon2nya apa tau,nak keluar rumah & tak nak balik2 dah.tapi sekarang......mental kena kuat beb!serious,kena sangat kuat!


No comments: