CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



December 20, 2012

Housemanship Placement


Yeahhh I'm cracking my head just to make those 3 choices!
Hometown hospital OR outside??

Actually I have a plan *wahh 1st time dalam hidup tau i try to make my own plan* I like challenge! So I'm thinking of choosing placement for my HO course outside Kelantan. What a tough decision right? Semua orang macam tekad je nak pilih hospital yang dekat dengan kampung tapi saya berani mati pergi bagitau mama yang saya nak keluar dari Kelantan untuk tempoh 2 tahun ni. "Haa pergila. Mintak kat KL ke." Hahaa she is very supportive right?

Saya pilih untuk tinggal di luar Kelantan sebab nanti bila dah jadi MO (medical officer), saya boleh balik sini semula dan berkhidmat di Hospital Tanah Merah insyaAllah. Alahaiii hospital tu 10 minit je kot dari pagar rumah. Yang kedua, saja gedik nak rasa tempat orang. Alih-alih asyik nangis je nanti sebab homesick, baru padan muka. Macam-macam cerita saya dengar dari senior yang dah jadi HO. Seram jugak bila baca post2 diorang kat wall facebook. Satu konklusi yang dapat saya buat adalah, "HO's life, what a miserable one!!!"

Btw, this is my plan in view of my current situation. Single. No commitment.
Let say. Just let say ok! I will be going outside for my HO course and I'm thinking of coming back here later as a MO. What if HE send me someone in the middle and then he has another plan for he himself and for me also of course?? Then I cannot come back here lah? And must follow him lah?? T__T

Gilaa ahh. Jauhnya pikir. Undergrade pon tak habis lagi  :P
Tapi......perlu masuk dalam long term plan jugak la kannnnn?




New list of housemanship placement! Look at no 31, it's Hospital Tanah Merah! Excited gila masa dapat list ni tadi. Ye la sebab sebelum ni tak ada lagi HO kat HTM. Baru 2-3 tahun ni je kot yang ada sebab HTM dah jadi hospital pakar. So???? Am I going to change my mind?? Hisyyy tak tetap pendirian langsung! ^ ^


No comments: