CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



July 27, 2010

untuk fieha ~(^___^)~





Hari ini ulang tahun kelahiran seorang sahabat saya yang bernama Fieha Bt Sabtu
(pendek kan nama dia...ringkas & padat..hee)
27 Julai 2010 bersamaan 15 syaaban 1431 Hijrah
(nisfu syaaban..semoga barakah hari ini tempias pada fieha)
Fieha merupakan sahabat saya semasa di KMPP merangkap roomate saya yang paling comel
(pipi dia chubby sgt kan ..hee)
Kami memang selalu bersama..tambah seorang lagi roomate --->Izzaidah Bt Idrus
(ni sorang lagi yg namanya sgt ringkas..nama saya jer yg panjang berjela2..tapi saya bersyukur & gembira sbb tu nama yg mama & arwah baba kasi)
Makan sama2(kita slalu pau air free fieha..hee)
Gi Kedak sama2 (Kedai Kodak=Kedak)
Jogging sama2 (sekali jer pon pernah jogging masa kt KMPP dulu)
Gi pasar malam sama2
Gi check meja exam sama2
Gi exam sama2 ( sbb tempat exam kami dkt2)
Ambik slip result exam sama2 (ingt lg kita nangis & peluk fieha lps dpt result sem 1 dlu)
Gi solat sama2
Study Math sama2
(selalu rujuk fieha klu x dpt jwb soalan tutorial)
Posing sama2(ingt x yg kita ber3 ambik gamba byk2 dgn rambut ikat tocang tu..huu)




Konklusinya byk sgt memori yang menggamit rasa masa kt KMPP dulu
A2.3.9---->rindu nk duduk 4 org balik dlm bilik ni

Eng Yu Lin.Izz.Fieha.Saya
Kami memang duduk berempat dlm bilik ni.Bilik ni saaangt luas.Siap boleh berlari,main tali skipping,guling2 lg dlm bilik ni.Rindu sangat2 kat Yu lin.Dah lama lost contact dgn dia.Last skali,masa 1 yr kt USM dulu,dia ada antar msg.Terharu sgt baca msg tu.Dia kata dia rindu sgt masa ktrg sebilik dlu & dia anggap ktrg semua best friend dia.Dia berdoa supaya hbgn kita semua tak akan putus sampai bila2.See?Tak kira bangsa kan?
To Fieha,
Wishing u a great great BIRTHDAY
May the lady luck around u today & always
And
Thanks for all the sunny times,rainbow days & starry nights
Sayang kamu
p/s : tringt admire masing2...kita,fieha,izz..hahaha~
~kokoro no omoi~

7 comments:

fieha said...

nana.............terharunya kita..huhu..sedih la ingat cite2 lame kat kmpp...ade lg erk gamba2 yg nana ckp tu?gamba kite ms matrik sume dah hilang sbb pendrive hilang..huhu..
terima kasoh sgt2 nana...syg nana.izz.yu lin..kite xkan korg sampai bila2..^__________^

~kokoro~ said...

sama2=))

hilang??x pe..yg pntg ingtn kan..hee~kita br prsan x byk gmba kita satu bilik..gmba yg ikat rmbut tocang tu ad la tp free hair

sayang semua2=))
nnti bla2,kita set one time,kita jump blk eh..kita try cr fb yu lin tp x jumpa..sedey sbb lost cntct ngn yu lin=(

fieha said...

nanti kita nak gambo ms kat kmpp leh?nana anto kat email kite..

yulin de gak kite contak ari tu..dia de bg email facebook tp x dapat cari..

~kokoro~ said...

ok..insyaAllah=)

yu lin gna no dlu jgk ker?

Izz comey said...

nana..i just found ur blog n i just read it..so sweet abt this post..rindu zmn mtriks..xmncbr mcm zmn U..hepi2 je..gelak2..huhahuha..

yg pling best time bulan pose, lepas terawih mesti pau makanan fieha..hehehe..oh i miss tht moment~

ishanokokoro said...

izz!!
dah setahun br kita perasan comment izz ni...hiii
a'ah la kan..kita selalu pau mknn fieha..x kira lah bulan pose ke,x ke..hahaa..fieha kan dpt free jer :))
best2

yu lin ^.^ said...

haha.. my dear roommates all keep in touch here ya.. hmm... finally found you all ^^ thanks izh for the sms.. nana, berani cakap lagi ni.. last time we gt sms ma, bt u all keep change number, so, just waiting u all to find me ^.^ my number, still the same, if don't have, just get from izh. hehe ^^ keep in touch ya!! miss you all!