CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



September 2, 2010

dilema lagi

Balik rumah ke tak?Gembirakan mak itu penting kan?
My recent status in facebook.
Setiap kali tiba hari khamis,inilah dilema saya.
Sama macam hari ini.
Ayat mama dlm telefon td,
"Nana balik pukul brapa?"
Instead of
"Nana balik ke tak hari ni?"
Apa pilihan yang saya ada?Tak sampai hati nak kata,
"Nana tak balik minggu ni,mama."
Walaupun saya sebenarnya ada kerja yang perlu dibereskan di kampus.
Hanya 'InsyaAllah' jawapan yang ada pada saya.
So?
Dont know yet.
Nak pergi kelas dulu.
Ada clinical teaching kat hospital.
~tata~
::kokoro no omoi::

No comments: