CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



November 8, 2011

More than just being a Doctor

You know what...
At this moment,I'm thinking of something that I can rely on in my future
Not just becoming a good DOCTOR (InsyaAllah less than 2 years more to go)
*this more towards my career la..put aside about future baitul muslim first..I'm not ready yet to talk about it la :p*

I dont want to just be a doctor
Yang pergi kerja pukul 6 pagi
Serve sick people that need my treatments
Doing all the duties as a doctor
Then balik petang
Kalau oncall,duties drag sampai malam la
*please please jgn salah sangka my statement di atas about doc's job..dead me kalau doctors2 out there terbaca...of course la the job is a long listed duties..I just summarized them la..

What I mean is that
I dont want to dedicate my whole life to just ONE particular job or career
Because in this world,there are sooo many things that can be explored

One example ok..
You know Dato Dr Sheikh Muszaphar Shukor?
Of course la everybody knows right
He is a doctor..ORTHOPAEDIC doctor ok!
The toughest line in medicine,I beg!
He is also a model
And a bussinessman (work out on a restaurant with his famous partner,if I'm not mistaken)
And of course an astronout
So in short,he is a..
DOCTOR,MODEL,BUSSINESSMAN & ASTRONOUT
Dan kalau you alls ikuti perkembangan beliau sejak beliau mula2 terpilih sebagai calon angkasawan dulu (i follow ok),banyak lagi yang beliau lakukan..
One of his statement that I remembered since 4 years ago..
"Saya cukup pantang kalau ada yang cakap masa 24jam tak cukup untuk buat semua benda"
Dan beliau huraikan la kenapa beliau cakap macam tu and sentuh sikit2 about his daily routine from 5AM until 1AM...and he love it!
When I heard that,I was like.."Oh man!Who is he actually?"
And mula la kita ni pun berazam nak jadi macam beliau,nak buat macam2 benda dalam satu hari
Tapi sampai sekarang,hampeh..
Schizoprenia from definition till management pon,sampai sekarang duk luar tangan :p

So the conclusion for this entry is...
I WANT MORE THAN JUST BEING A DOCTOR
And I'm struggling towards it
Semoga dipermudahkan oleh Nya
InsyaAllah

Till meet again
Daaa~~!



btw,is this an example of form of thinking -flight of ideas- that been asking repeatedly in MSE especially when you clerk a psychiatric patient??Oh I hope not!


No comments: