CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



November 3, 2011

It's an uphill climb

It's 5.35am and I'm still awake..
What the hell??
Ahh.....biasa lah ni
Tak medical student la kalau tak stay up sampai pagi macam ni kan
Bersedia utk oncall sampai 6 pagi bila dah masuk posting O&G nanti la ni kiranya
Cehh :P

I learn something tonight or maybe I can say 'this early morning'

'TOLONG JANGAN BUAT KERJA LAST MINUTE LAGI BOLEH??'

Yes.I talked to myself.
Padan muka.Rasakan.Siapa suruh baru nak start buat history taking malam ni kan??
Identification data till prognosis - it's a long journey!
Deadline esok!
Padahal baru je lepas baca notes dari Dr Harlina Siraj.


SURVIVAL TIPS FOR MEDICAL STUDENTS : Tip no. 7 - Do not procrastinate, submit assignments before deadline. Do not postpone till the very last minute, no matter how tempting it is to delay. Put in your best effort in everything you do. Be exceptional, not just a mediocre!

Ok!Subuh dah masuk.Surau yok!


stress la sangat kan.abeh keluar hallucination bagai :p



No comments: