CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



September 28, 2013

Hospital *****, I'm coming!


Berakhir sudah Program Transformasi Minda (PTM)
Tanda tarikh masuk kerja makin dekat
And it's the day after tomorrow! Lusa okey!

Alhamdulillah Dia permudahkan urusan
Saya dapat Hospital ***** , seperti yang diinginkan
Nervous bukan main masa nak tunggu fasi panggil nama untuk bagi surat penempatan
Shaking macam tunggu pengumuman keputusan Pro 3

Bila saya bagitahu yang saya dapat H**, ramai kawan (yang tak pernah tahu bahawa dulu saya memang mohon untuk H**) saya yang terkejut
Hahaaa
"Kenapa jauh sangat?"
"Saja."
Saya tak ada jawapan tepat
Sebab banyak sangat perkara yang mempengaruhi keputusan saya tu
Dan moga ini yang terbaik insyaAllah

Lusa dah masuk kerja
Teruja ada.Takut pun ada.
Kata Prof Muhaya, "Pemikiran kita mempengaruhi tindakan kita."
Kalau negatif yang kita fikir, maka negatif lah ia
Kalau positif, maka jadilah ia positif
Hmmm

Lets be a positive thinker
But dont forget to always prepare for the worst


Title itu satu
Tapi yang duanya that count the most important thing is
The responsibilities

Berbabak air mata dengan manusia2 ini
Sungguh, entah bila akan ketemu lagi
Korang tak pela satu hospital! Uhuk

3 comments:

Siti Aminah said...

all the best dr.nana!!!!
be positive insyaAllah everything is gonna be fine.
dr.nana boleh!!!!
ore pon takot gop nk blk mesia kerja.
tp kn mne taw nt ore sero nok gi hosp ampang jugak.bley jupo nana. =)

ishanokokoro said...

Time kasih amy.meh la kijo sini jugok mari2 hiii.
Amy kelik mesia for good bilo?

Siti Aminah said...

blk dlm bulan 9 or 10 tahun depan insyaAllah..
kijo seddak nana!!