CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



January 8, 2011

oh senyuman itu sangat manis

Konsert Malam Muhasabah Cinta
Tarikh : 6 Januari 2011
Tempat : Dewan USM Kubang Kerian
Masa : 8.30 - 11.30 pm



:: edCoustic ::



:: Fika (Mupla) ::



:: Hasnul (Diwani) ::


Konsert malam tu sangat best.LIVE!Performance semuanya sangat superb.Saya berani katakan di sini SAPE2 YANG TAK PERGI MEMANGLA SANGAT RUGI!!kehkehkeh
Nasib baik saya pergi.Tiket pun tak mahal.Sangat2 la berbaloi.
Lebih2 lagi bila artis2nya adalah dari luar kan.And i love their songs very much.Terima kasih warga kerja MMC sebab jemput diorang.Kami sebagai penonton sangat berpuas hati.Dan sila jemput lagi,bleh?bleh?heeee~





Yang saya paling nanti2kan tentulah performance drpd edCoustic.Saya sebenarnya baru jer kenal kumpulan ni walaupun edCoustic ni dah lama wujud,2002 lagi.Ingatkan dari Malaysia rupa2nya dari seberang sana,Indonesia.
1st lagu yang saya dengar adalah Muhasabah Cinta.Oh sangat2 terkesan di hati.Then saya start search semua lagu2 edCoustic dan saya download masuk dlm pendrive,letak dalam kereta.Everytime tgh driving,bleh la dgr lagu2 edCoustic kan.
Tup tup ada promosi konsert edCoustic kat USMKK ni.Memang langkah kanan la kan.Sekali lagi saya sangat teruja.Nasib baik ada teman2 yang nak pergi sama.
Dan yang pasti,dgr suara LIVE lagi best daripada dgr mp3.Sungguh ni!Suara Aden sangat2 mantap.Lagu2 edCoustic sangat2 best dan mostly berkisarkan ketuhanan.Cuba lah dengar ye.Oh saya betul2 speechless sampaikan saya tak boleh nak dengar lagu2 edCoustic dah lepas konsert tu sbb nanti teringat2 jer konsert malam tu.Ditambah lagi dengan persembahan lagu2 daripada Fika & Hasnul.
Oh dan Oh dan Oh lagi,lagi dan lagi
*2 thumbs up*

Dan nak tahu kenapa tajuk entri saya kali ni 'oh senyuman itu sangat manis'?
Ngeh3...
Cuba lihat gambar di bawah :D



Manis tak?
Saya tak kisah kalau anda kata saya bohong sebab mungkin gambar ni tak jelas.
Ini adalah Eggie Gusthaman Nuryadi (Eggie),guitaris edCoustic.
Vokalisnya nama Deden Supriadi (Aden).
Eggie asyik senyum jer atas pentas tu sambil petik tali gitar.
Dan saya sangat suka tengok senyuman itu.
Tapi kelihatannya dia sangat pemalu.Sebab tu kot dia asyik senyum jer.
'Oh senyuman itu sangat manis'
Hahahaah *siyes melampau*


Whatever it is,konsert malam tu sangat superb!Tahniah kepada edCoustic,Fika & Hasnul kerana lagu2 kalian sememangnya sangat terkesan di hati.Oh tak mau cakap dah.Makin cakap makin merapu.Saya tinggalkan kalian dengan satu lagu edCoustic yang sangat dekat di hati saya.

::Menjadi Diriku ::




Tak seperti bintang di langit
Tak seperti indah pelangi
Karena diriku bukanlah mereka
Ku apa adanya

Wajahku ya memang begini
Sikapku jelas tak sempurna
Kuakui ku bukanlah mereka
Ku apa adanya

Menjadi diriku
Dengan segala kekukurangan
Menjadi diriku
atas kelebihanku

terimalah aku, seperti apa adanya
aku hanya insan biasa, tak mungkin sempurna
tetap kubangga, atas apa yang kupunya
setiap waktu kunikmati, anugrah hidup yang kumiliki


hayati liriknya ye
tata

5 comments:

desir2sakura said...

waa bes ny jd mu naaaa..

ISHANOKOKORO said...

mu knl dop edCoustic,lamat?
bez sgt lamat performance semua2 tu esp edCoustic..
x seko plop bleh tgk live..hehee
mu try la dgr lagu2 dia..semua best :)

Onie said...

nana..
masih terngiang2 dan terbayang2 di mata lah kenangan malam itu..
siyes sgt terkesan di hati..
ala2 dah jatuh cinta ni..haha

ISHANOKOKORO said...

btol2..da jatuh cinta ni onie...
aiseymenn..gano nk wat ni?
nk g cari,jauh sgt dh..huk3
ore btol2 sapa x leh dgr dah lagu dia...teringat nnti hok mlm tu

*siyes melampau..kuat sgt penangan konsert mlm tu :D

Onie said...

sama la kita nana..
xleh dgr dh lagu dia lps konsert..b4 ni hari2 psg ok jah..
tp ore teringat aden..hahahaha
suami orang kot tuh..
nana, baik kita muhasabah cinta balik..hehe