CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



February 28, 2011

acu cubo try test

Pernah dengar ayat ni??
Mesti pernah kan?kan?
Tahu apa maksudnya?
Jom kita sama2 selami..keh3

Acu = cubo = try = test
Sebenarnya keempat-empat perkataan tu sebenarnya sama je
Cuma yang membezakannya adalah bahasa
Acu = bahasa loghat kelantan
Cuba = bahasa melayu baku
Try/Test = bahasa inggeris
Faham dah?heheee..

Hari ini adalah hari melalut sedunia,saya fikir..
Saja nak 'acu cubo try test' post entri yang ntah pape ni guna BB
Kompem tak se'syok' tekan keyboard kat lappy!huh!
Memang sengal!!~
Baru lepas makan nasi kerabu daging bakar + hot choc panas.syok!
Basuh baju yang bertimbun juga!
Dan lepas ni nak basuh miss MyVi..karpet dia dah kotor dengan kesan minyak pantai hari tu..sob3!!~tak tau la boleh tanggal ke tak :(

Okes,adios!tata~
(mood murmur..haisyy cvs!ble nak abeh ni??)

3 comments:

Heart Owner said...

alaa...kalu tau da tinggal da kasut kat pantai aritu..hbs kotor cik limited edition tuh..huhu

ishanokokoro said...

Hohooo..
Tmpt aku ngan ko x kena sbb ada lapik surat khabar..lgpon aku da mmg sental abes-abesan da tapak kasut tu be4 blk
Tempat naddo ngan hikmah la yg kena sbb aku da abeh surat khabar nak letak situ hr tu..

Naddo said...

hahaha padan muke!
huhu serba salah nih..
meh la sy basuhkan..hehe:(