CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



March 27, 2011

Ya Allah,permudahkanlah.....



::27 March 2011::
Let say HYE to MR PROFESSIONAL II!!





jadual peperiksaan

Kurang daripada 8 jam,kami bakal menduduki peperiksaan akhir fasa II yang akan menentukan samada kami betul2 layak/bersedia untuk melangkah ke fasa III (tahun 4) iaitu tahun klinikal.3 minggu berada dalam pure study week,macam2 rasa ada.Dan hanya DIA yang mengetahuinya.Tadi siang,saya ok lagi tapi bila menjelang petang,hati saya mula berdebar.Takut!Cuak!Masa mama call lepas Isya' tadi,rasa macam nak nangis dah.Sebak!Masa tu,mama baru lepas solat hajat,doa untuk anak mama supaya mudah jawab soalan exam esok.Saya la tu!Terima kasih mama!Ya Allah,Kau makbulkanlah doa ibuku!

Tadi masa tengah baca pasal worms,tiba2 mata saya panas.Hidung berair.Perlahan-lahan ada manik2 jernih jatuh kat pipi.T_T.Kenapa saya nangis?Saya kena kuat.Kita kan dah usaha sungguh2.Jadi,buat apa nak risau?Allah sentiasa ada dekat dengan kita.Dan DIA punya semua jawapan.Why dont u seek from HIM??


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَكَفَى بِاللَّهِ وَكِيلًا
"dan bertawakkallah kepada Allah. Dan cukuplah Allah sebagai Pemelihara,"

(Al Ahzab,33 : 3)


"Barang siapa bertakwa kepada Allah nescaya DIA akan memberi jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya."
(At-Thalaaq,65 : 2-3)


Terima kasih pada senior2,kawan2 yang wish dan doakan kami tak kira kat fb,msg hp or directly.Really2 appreciate all those prayers.Terharu!Sungguh,doa kalian menguatkan kami.InsyaAllah moga2 DIA makbulkan doa kalian.Ameen Ya Rabbal Alamen~





YA ALLAH,PERMUDAHKANLAH...........

RABBANA YASSIR WALA TU'ASSIR WAJ'ALNA MINAN NAJIHIN

1 comment:

fieha said...

good luck nana..